9.08.2022 г., 13:23 ч.

На това му казват мечта 

  Поезия » Друга
235 3 8

 

Когато ти е трудно и нищо не върви,
а денят ти тръгне с краката нагоре,
когато се луташ в кръг, полужив
и си самотен сред близките хора, 

 

спомни си, че няма свят без любов!
Че има надежда и по - хубави дни.
Че винаги те очаква нов хоризонт,
когато с мечтите крилати летиш. 

 

Опитай, разтвори за полет крила
и се слей с простора оттатък.
Всяко перо е красива мечта,
понесена от немирника вятър. 

 

Тя крие чувства, форми, цветове.
Вълшебството на огнен залез. 
Обещаващото синьо на новия ден.
Мечтата е сбъдване! Не знаеше ли?

 

Пожелай си например...прегръдка.
Две силни ръце, две усмивки, небе.
Мечтай постоянно, на малки глътки.
Смей се със смеха на малко дете. 

 

Можеш милион неща да поискаш.
Верен приятел. Дом. Топлина...
Добави към тях любов безгранична!
Ето, на това му казват мечта!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??