12.03.2024 г., 20:18 ч.

На този свят 

  Поезия » Философска
117 1 2

На този свят дошли сме от любов

и за любов сме земна сътворени.
Създадени сме с божий благослов
и мигове щастливо споделени.

 

Дошли сме, за да търсим своя път
и да разгърнем блянове- надежди.
Дошли сме от греховна млада плът
и от захвърлени в нощта одежди.

 

Дошли сме от пулсиращо сърце,
докоснало емоции дълбоки.
Дошли сме от сияещо лице,
поело всички стъпки и посоки.

 

На този свят дошли сме от сълза,
заседнала в очите на момиче
и от момчешка слънчева мечта,
погалила стеблото на кокиче.

 

На този свят дошли сме за урок,
разгърнат от господната обител
и всеки има звезден ден и срок,
за да докосне своя възкресител...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??