2.07.2018 г., 2:19 ч.  

На Тракия във низината китна 

  Поезия » Любовна
329 1 1

На Тракия във низината китна
в която влюбено се гледат Хемус и Родопа
облечена в зелената си риза
какво мълви ми лятната река?

 

Със думите на вятърът горещ
разклащащ върховете на тръстиките
в които диви патици гнездят
дали ще ми прошепне пак "обичам те"?

 

И орхидеите по бреговете и цъфтящи
със пъстротата си напълнили очите ми
събрали първоюлската роса
във венчелистчетата си, ме канят да я вкуся...

 

Ела!
Под светлопадите  на слънчевите ласки
ще се изкъпем за да се пречистим!

 

За да събудим Младостта така копняна,
живота сив да се напълни с пъстри краски
обичай ме сега и тук. Наистина!

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??