6.09.2022 г., 10:01 ч.  

На три педи от здрача 

  Поезия » Любовна
248 2 6

НА ТРИ ПЕДИ ОТ ЗДРАЧА

 

Превърнахме пространството си в трем –
със тъмна част, в която да се скрием,
и ъгълче – в което да умрем.
Къде живеем – знаем само ние.

 

Твърдиш, че имам неспокоен дух,
споделям, че съм лесно наранима,
но чужди сме си все – един на друг.
И ти до днес не рече ми – Любима!

 

Не носи на гълчава и на шум
покоят, на когото се орисах.
Аз мога да обичам и наум –
до края, безнадеждно и без смисъл.

 

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??