21.03.2010 г., 8:55 ч.

На тъга не прилича 

  Поезия
618 0 4

Има нещо съмнително в тази тъга:

цяла зима в небето се взира -
слънце ù се прищяло -
мрънка сърдито,
артистично присвива очи
и аха! - да се засмее.

Днес -  летаргично лирична -
право в слънцето гледа -
равноденствено уравновесена -
по баирите пролетни тича
в косите с кокичета.

На тъга не прилича.

© Иванка Гичева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??