Mar 21, 2010, 8:55 AM

На тъга не прилича 

  Poetry
617 0 4

Има нещо съмнително в тази тъга:

цяла зима в небето се взира -
слънце ù се прищяло -
мрънка сърдито,
артистично присвива очи
и аха! - да се засмее.

Днес -  летаргично лирична -
право в слънцето гледа -
равноденствено уравновесена -
по баирите пролетни тича
в косите с кокичета.

На тъга не прилича.

© Иванка Гичева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??