8.08.2018 г., 21:53 ч.

На тъмно 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
460 3 4

… Знаеш ли, че обичам да те гледам и на тъмно?
Вече не ме е страх от тъмнината.
Мисля си даже, че така ще те видя по-хубаво – ти светиш!
Видях сиянието ти чак тук – северно сияние...
Сякаш си дете на Луната и виждам само светлата ти страна,
но не си!
Сигурна съм, че сияеш отвсякъде, дори вътрешно –
значи си звезда, но звездите са ненаселени, самотни и ярки,
а ти никога няма да си самотен – капитан на голям екипаж,
тръгнал на трудна мисия...
Оглеждам се понякога в тази светлина – Добре ми стои!
Обличам се в нея и дефилирам на тъмно, 
като облечената в светлина Венера –
Зорница и Вечерница – дреха с космическа стойност...

19 юли 2016 г.,   0 часа 34 минути, на тъмно

© Таня Чардакова Всички права запазени

Този свободен стих за първи път е публикуван в творческия ми Фейсбук "Dvekitki Karlovo" на 19 юли 2016 г., в      0 часа и 34 минути, на тъмно. Вдъхновено е от една песен https://www.youtube.com/watch?v=UId2MWzTqOE
Поздрави!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, Аделина, радвам се, че го харесахте! Посветих го на човек, който "блести" в творчеството си със своя светлина. Неговото умение да борави с перото е удивително за мен, и бих се учила от него на постоянство в писането!
  • Много интересно разглеждане. Поздравления!
  • Благодаря Ви, Маргарита, радвам се, че Ви харесва! Обичам си го този стих и тази песен!
  • Много ми хареса! Ефирно! Елегантно! Финно!
Предложения
: ??:??