25.08.2006 г., 21:34 ч.

На утрото... 

  Поезия
685 0 7

***

 

На утрото във мрака сив дойде.

Звездите като въглени висяха.

Луната със разплакано лице

изчезваше, а птиците мълчаха.

 

Изстинало сърце да приласкае

той бе дошъл с напразен пламък

там, дето вечен студ витае

в заспалия след бури замък.

 

Но мъртва е принцесата отдавна.

Сълзите на лицето й са снежни.

Целувката по устните неравни

не ще отвори клепките й нежни.

 

А той ще вземе бледото й тяло,

обречено на хладната невинност.

И утрото ще стане малко бяло.

Ще моли той Вселената за милост.

 

И приказката тихо ще завърши –

ще влачи своя неразказан край.

А принцът и принцесата ще търсят

във друг живот изстрадания рай.

 

                                     21.06.2005

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??