18.02.2022 г., 20:59 ч.  

На Васил Левски 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
370 0 2

Апостоле, България я има,

България страдае, ала жива е,

и няма да загине, че е жилава.

Обесиха те през онази зима,

 

но ти живееш при подобен пример

и ежедневно черпим ти от силата,

не грееш на икона, но закрила си,

докосваш ми сърцето като рима.

 

О, докога страната ще е в тиня?

Мнозина като тебе е родила тя,

на повечето пътят е без име,

 

оставили да я закрият милата.

Апостоле, България я има,

и няма да загине, че е жилава.

 

 

© Димитър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз се сещам за още един. Имах още два. Изтрих ги. https://otkrovenia.com/bg/stihove/dyakonyt-sonet-iii
    Добре би било да се сещаме за мечтите му и утре, и в други ден, и всеки ден.
  • Много ми хареса този сонет. Като че няма много сонети, посветени на Дякона.
Предложения
: ??:??