8.03.2005 г., 19:41 ч.

На Васко... 

  Поезия
800 0 1
Пистолетът в главата своя допря,
спусъкът дръпна и се сля с вечността...
Майчин писък от неистова печал...
Врагове черни отново мятаха кал.

Заради нас, Приятелю, ти умря,
опита се да направиш по-добър света.
И въпреки всичко и всички успя,
но кой ще ни води сега?

Даде си живота за тази страна.
Накрая предателите ти носеха цветя,
враговете ти целуваха ръка...
Господи...Колко е шибан света.

Трудно ще е, но ще продължим...
Пред никой няма глава да склоним.
Ще те виждаме в планиските върхове,
ще идваш със северните ветрове,
ще те помним "Врагът на всички врагове"!

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ

© Николай Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??