17.03.2009 г., 9:42 ч.

На внучето 

  Поезия » Друга
4047 0 19

Очите не си е отворило
моето внуче смешно,
а вече ни гледа, хора!
Вече ни казва нещо!

Вече ни дири сметка
за ядене, отопление...
Има всички права на човека
и нито едно задължение.

Генийче. Само какво ще е,
още не сме наясно.
Но - да му мислят лошите!
То нека само порасне!

А дотогава,
дядо ще казва приказки,
баба ще пее песни...
Още не сме ги измислили,
но вече са интересни.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??