19.07.2009 г., 23:24 ч.

...(на Вятъра) 

  Поезия
1641 0 32

Излетя като птица от зейнали порти -

две забравени двери - човешки очи...

... излетя като  обич - на вятъра вярна

и затвори вратата на твоите дни...

 

За последно "косата ти меко погали"

и "остави луната " да плаче в заслон -

"все нагоре" - живота ти с мъка прежали -

"все нагоре " - към  светлия жив небосклон...

 

 ... "незадъхана", смела,  прекрасна и нежна,

като вятъра  буйна  и блага в нощта,

като истина - пареща в думите струйно,

като стих недокоснат - прекрасна душа...

 

Две очи за последно душата отвори.

Подари им последния цвят в утринта

и остави любимите ти... да ги затворят -

с неизречени думи - мъжка съдба...

                                                     (in memoriam)

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??