12.01.2014 г., 18:47 ч.

На юбилей/ друг вариант на 14.08.34г. 

  Поезия » Гражданска
321 0 0

На този ден  преди години
дойдох на този свят със плач,
 така че  сума време мина,
а още аз се лутам в здрач!

Животът ми почти отмина
и аз отдавна не съм млад...
Зад мен останаха години,
но смисъла им не разбрах!

Празнувах много юбилеи...
Минал съм през какво ли не?
Прегръщах не едни идеи...
И бърках в чуждото пране!

Строих дори социализъм,
 и зад "Желязната" живях...
За Англия получих виза
и щом се върнах пощурях!

Разбрах, че тук нещата кретат,
че с векове стоим назад,
че тая Партия проклета
не ни допуща в този свят!

Минах в какви ли не промени.
Живях без Бог и без морал.
Свидетел бях на срамни сцени
и все пак аз съм оцелял...

И днес посрещам юбилея,
след проживяното до тук!
Фалшиво може и да пея,
но пак съм радостен, напук!

 

 12.01.2014 г.София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??