29.11.2016 г., 12:00 ч.

На юг 

  Поезия » Пейзажна, Бели стихове
931 0 7

На юг звездите са узрели диаманти,

изникнали след топлия дъждец
във безпризорните небесни океани.
Търкаля се край тях колата на нощта,
със повея на вятъра се носи,
сред крясъците бодри на щурци
и бляскавите рокли на светулките.

 

О, дивен мрак, в прастар и вечен повик,
към царството на вечна самота,
ти каниш своите чада:
на юг, на юг ходете, към безкрая!

© Георги Карадобрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??