12.01.2018 г., 20:15 ч.

Начало 

  Поезия
871 0 3

Всеки за нов шанс мечтае

живота си по друг начин да изиграе.

Не всеки знае,

че шанс нов

не се дава винаги,

а често и не си готов.

Затова нека е просто начало,

част от едно цяло.

Думата ново

звучи твърде сурово.

Само пролетта има способността да се преражда,

фениксът да се възражда,

но човекът винаги бремето си носи,

стъпва на миналото

с краката си боси.

И кога ще настъпи ново начало,

надява се наивно детето в нас

да не е закъсняло

и шансът безвъзвратно да е изтървало.

На позиция и по ред

нека сами си кажем старт

и напред.

Независимо от ограничения

и огорчения,

независимо от ден и дата,

възраст и заплата.

Всеки има право да се промени,

без значение как са подредени планети и звезди.

© Александър Яворов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ново начало »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??