10.01.2023 г., 15:03 ч.

Началото 

  Поезия » Философска, Свободен стих, Източни форми, Друга
318 0 0

***

Тинята на сътворението –

обагрена

от залеза…

 

***

Незапомненото тъмно,

в което още няма свобода и личност,

в което още няма пътища,

стърнища,

цели и окопи,

пикове

и ветрове,

падения

и пропасти,

тресавища,

потъване,

вина

и врагове…

 

 

***

след бурята –

дъга в крилцата

на водното конче

© Габриела Цанева Всички права запазени

Произведението е включено в:
  528 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??