Надеждата е тревожен знак, означава безсилие,
Бъдещото разочарование като насилие,
Надежда е лъжкиня, чиято истинност
Не подлежи на съмнение,.
Надежда обещава лесно бъдеще
Без нужда от търпение
Тези, които имат на какво да се надяват
И който няма какво да губи -
Най-опасните хора на този свят
Аз съм сред тях...
Основното е, че те не се сбъдват
Надеждите на враговете.
Мога само да се надявам на чудо
Но не мечтая да го чакам
.
Имам нужда от остаряла памет
Имам нужда от надежда за рани памучна вата
и много ми трябва игла да шия стегнато
Джобове на душата
...Над мечтите или между
И ти като мен ще свършиш там
Където губят всяка надежда
И получават свобода!
© Сенилга Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Надеждата е следствие от навика - смъртоносна инерция да запазиш старото. Убий надеждата »