21.01.2008 г., 6:20 ч.

Над минарето щръкнало.... 

  Поезия » Друга
981 0 23

Звездите нямат Бог. (Или Аллах)
Изсипват се над църквата под хълма.
Над прясната луна от козунак.
И в центъра. Над минарето стръмно.


Над късния вечерно-дъхав хлад.
Над татковия син и вечен поглед.
Над мамината рокля на цветя...

 

която ще обагри утре гробището.

 

2007

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??