Светлината наричам Надежда -
мост към щастие, вяра, мечти,
скрита в облаче, от което поглежда,
на конец в мекотата трепти.
Тя е пламъче, там в топлината,
осветява да крачим напред
и спасява от нещастница - Самотата,
в миг пропуква дебелия лед.
А успехът идва след нея,
щом докоснем я със любов
и предлага ни цветна алея
към по-добро Утре и нов епизод.
© Ивелина Цветкова Всички права запазени