30.11.2008 г., 13:15 ч.

Надежда... 

  Поезия » Друга
493 0 0

Форми, форми, форми,

бели обемни и кръгли,

видял в кръгозора лице,

картина в дърво издълбана.

 

Мастило, попило надежда в листа,

идва земният страх, пробита монета,

разпространена тъкмо в момента,

сам проклех деца, неродени.

 

Старец, с косите сиви,

изтръпнал, страха е надежда,

вижда без да види,

през стъкло замъглено.

 

Желание за смях, ненужни надежди,

одежди, решили закона,

форми, форми, форми,

бели, обемни и кръгли...

 

 

© Атанас Къшев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??