4.01.2013 г., 16:03 ч.

Надежда? 

  Поезия
321 0 0

Не вярвах, че умирала надеждата.
До днес. В краката ми умря!
Изглежда я застигна неизбежното -
изчезна, разпиля се, изгоря...

 

Разбира се, изпратих я с мълчание -
най-вярна спътница за мен бе тя.
И само в мене голото стенание
безкрайно дълго сякаш проехтя.

 

И ето ме сега - душа съблечена,
разбита, унизена до безкрай...
Косата пада, в пръстите ми вплетена,
но пак ще дишам! Победих, признай!

 

Ще трябва да живея, за да ставам
с безкрайния оранжев небосвод
на всеки изгрев слънчев. Не оставам
в потопа, а през него търся брод!

 

За днес, за утре... цял живот ще Бъда!
И ще летя, ще падам, ще летя!
Във безнадежност, знам, ще бъде трудно,
ала небето ми е граница... мечта...!

 

***

 

Надеждата последна уж умирала,
но жива съм след нея и се боря!
Изглежда, че в човек все пак най-силното
не е надеждата, а неговата воля!

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??