9.10.2011 г., 9:43 ч.

Надежда 

  Поезия » Пейзажна
662 1 4

Надежда

 

 

 

Падат листата. Летят и умират.

Тръгнал е влакът. Забавя и спира.

Пляскат ятата. На юг се прибират.

Скърца вратата.

 

Капе капчукът и тихо ромоли.

Късчето вестник пак вятъра гони.

Капка вода от стрехата отрони се.

Вали и не спира.

 

А горе небето ще светне окъпано,

ще блеснат сияйно и черните облаци.

Ще вдигнем очите си леко учудени,

Дъгата ще светне кристално добра.

 

Нека запазим Дъгата прекрасна

и след като плачем да има Дъга.

Да свети, сияе, тържествува свободна...

Да има по късче Дъга

вътре в нас!!!

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??