17.09.2020 г., 13:01 ч.

Надежда 

  Поезия » Свободен стих
372 0 2

Аз искам по света да се разходя
с една, едничка, мъничка торбичка.
Ще сложа в нея всеки топъл залез,
погалил нежно моите страни.
Ще пъхна вътре и доброто
що срещам в хорските очи.
Ще си закътам в нея капчици надежда,
събрани точно след най-горчивите сълзи.
Ще я препълня с благодарност,
за всички сбъднати мечти.
Така, Богата ще вървя в света,
ще давам от безценната торбичка!
И пак ще търся  добрини...
Човек със даване богат е,
сърцето си щом пълни със надежда.

© Мария Панчова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Раздавай добро! Колкото повече заразиш хората с добро - толкова по-добре.
  • Хубава торбичка
Предложения
: ??:??