12.01.2024 г., 19:46 ч.

Надежда 

  Поезия » Друга
341 2 1
Надежда 

 

Когато сутрин отвориш очи,

света поглеждаш с надежда. 

И някак си смирено ставаш ти 

и тръгваш по безкрайните пътеки.

 

С всяка стъпка света ти се разпада,

но ти си длъжен сякаш да вървиш.

Крачка, две и три ... и триста

вървиш, но някак неохотно ти.

 

Току проблесне някъде искрица

и с нея малко пламъче се ражда, 

че след стъпка, две и три ... и триста

хоризонта пак ще бъде ясен.

 

Деня ти свършва и в къщи се прибираш,

някак от живота изцеден.

Но там те чака мъничко човече

с топлите и грейнали очи.

 

Пламъчето от искра се ражда,

а тя превръща се в пожар, 

че надежда има и винаги ще има...

Но тя е скрита в детските души.

 

 

 

 

© Радка Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съгласна съм с идеята - поглеждаш някак по детски и надежда винаги има.
Предложения
: ??:??