21.11.2023 г., 8:38 ч.

Надежда цял живот съм и го зная 

  Поезия » Философска
394 6 17

Надеждата ли? Крехка уж и слаба,
като скала на шията тежи,
залъгва ни тя с шарени лъжи,
а никой не е по-голям от хляба.

 

Надеждата ли? Тя е за слабака
и дните му с измама тя краде,
дали ѝ вярва от немай къде,
живот, че вечен след смъртта го чака?

 

Надежда цял живот съм и го зная,
тя както никой ще те заблуди,
живей сега, не утре, не преди!
Измислица е може би и раят.

 

Надеждата умирала последна?
Клиширано и глупаво звучи,
дори и заслепените очи,
умре ли тя – накрая ще прогледнат.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??