7.09.2018 г., 17:23 ч.

Надежди... 

  Поезия » Авторска песен
582 0 0

Надежди….

 

Прегръщат се надеждите с надежди

и изгревите трепетно шептят,

една пътека някъде отвежда,

по нея мигове от чакане горят.

 

Стрела опъваш. Пеят тетивата.

Отново си разлистен и суров,

ти знаеш как да спазиш правилата,

кален за битки атомни готов.

 

Кърви сърцето. Стара тежка рана,

пробужда в теб копнежа за живот,

история в далечното заспала,

те доизгражда в профил на пилот.

 

И тръгваш да се рееш като птица,

разперила молитвени криле,

а в твойта силна вятърна десница

е скътан меча ти от векове.

 

Войната е за светлото у тебе,

закриля те безкрайното небе,

търкаля се изгубеното време,

във прашните ти огнени нозе.

 

Накрая съдбоносно пак пронизваш,

смъртта облечена във страхове,

душата си със слънцето пречистваш

в една любов. И просто си добре.

 

07.09.2018г.

Елица

© Елица Георгиева Всички права запазени

Какво ме вдъхнови?

„Колко шепи с надежди
ще ти са нужни този живот…“

Sanvali

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??