Красива гледка Ти ми подари,
отдъхвам в нея сладко и дълбоко.
Милувка в тишината на води,
отпивам всеки миг издигащ ме високо.
Над острието на приседналите буци
по тънък лед се люшват цветове,
ухаещи планински, чисти звуци.
През стъпки на сърни, изкачвам се.
Във нощния покой на скални птици,
аз виждам красотата деня.
Разтваря тежестта юмруци,
през пръстите ми капе светлина.
© Мария Всички права запазени