10.07.2016 г., 8:14 ч.

Нагоре 

  Поезия » Философска
765 1 2

Качил се на върха той,

толкова нагоре,

че пустата скала не може веч да се стесни,

превърната в игла, започна него тя да пори,

и ето че разпръсна го и стана на трески.

И после втори, трети,

всички там напират,

само че върхът е остър даже за един човек.

 

И както си умираше, разцепен,

Александър

видя под себе хълмове, високи кат нозе,

и там щастливи хора –

и доволни от живота –

на ниското успешни и усмихнати. Но не овце.

 

Видя, че тези хора са от все задоволени.

Видя и че са пълни – че преливат – от любов,

но въпреки това за него бяха подчинени

(и прав е) на нестихващата воля за живот,

която кулминира задължително нагоре.

© Емил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, нестихваща е волята да вървим нагоре, макар че често долу имаме много повече, освен стремеж!
  • Хареса ми! Прочетох в мига на публикацията и сега се върнах тук...
Предложения
: ??:??