10.07.2022 г., 15:36 ч.  

Награда 

  Поезия
223 0 1

                    Награда

Не искам аз големи награди а малко уважение,

моите стихове са мои рожби, не са постижение.

Нямам вкъщи грамоти и луксозни плакети,

надявам се да се изпеят някога моите сонети.

 

Наградата голяма за мен е блясъка в очите,

да проникна дълбоко на хората в душите.

Да усетят стиховете ми, да им докосна сърцата,

да спомнят в себе си детето и от някога мечтите!

 

Със стиховете си показвам примера на своите деца,

за Живота, истинските приятели и дори за любовта.

Да видя сълза в очите на старата грохнала жена,

прочела и приела словата ми от сърце и от душа!

 

Да ме посрещне майка ми отново у дома,

да и прочета стих и подаря книжка една.

После със сълзи в очи тя да ме прегърне,

и да очаква своя син пак да се завърне.

 

Наградата голяма за мен е само една,

да се четат моите книги след мен, а и сега.

Моля се да оставя след себе си диря една,

по която да вървят хората и моите деца!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??