4.03.2017 г., 22:20 ч.

Нахална луна 

  Поезия
275 1 5

Удиви ме тази Луна –

пак наднича.

И снощи бе тук

над панела безличен.

Разнищва ме до зори,

какво сега ще научи.

Знае и кътните ми зъби,

дори храната на кучето.

Изумява ме тази Луна,

пълна е с изненади.

Да погледне надолу,

ако ще и над мен –

други да се кокорят

след обживения ден.

 

Аз съм ѝ ясна. И не от вчера.

Как да я заглавичкам?

Като заека бял на Алиса търча.

Падам в небето ничком.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??