10.01.2005 г., 16:36 ч.

Наивник 

  Поезия
763 0 2

Наивник

Колко книги са написани?
Колко хора писаха през цялото това време?
Колко си пръснаха мозъците,
колко измряха след дози?
Какво научихме от мъдреците?
Защо след "Камбаните" на Хемингуей
не са спрели да воюват?
Може би не са я чели.
Защо убиха всички онези наивни хорица?
Защо не "чуват" думите?
Защо не им дреме?
Защо съм седнал да споря с Еклисиаст,
който казва, че каквото е било,пак ще бъде?
Наивник съм,трябва и мен да застрелят онези.

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мъдрец си Бунтовнико... Силно е... много е силно.
  • Много силно, Оливър!
Предложения
: ??:??