23.04.2008 г., 16:15 ч.

Най-ценното богатство 

  Поезия » Друга
1459 0 1
                                                              На Антон и Гери, които никога не са ме изоставяли

Приятелството, казват, е богатство
и чисто като капчица роса,
и по-ценно е от бяло злато,
и по-искрено от влюбена сълза.

Но трудна сякаш е задачата
да откриеш сродната душа -
във една посока двамата да крачите,
да сте заедно във радост и в беда.

И обвързани със тайна клетва,
устремили полет в път един,
да вървите със усмивка и полека -
ход безстрашен и непоколебим.

И цялата Вселена да завижда на това богатство,
че сте заедно, че сте искрени, че сте добри,
че притежавате най-чистото приятелство
и смешни са ви всичките беди!

© Виктория Станева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??