22.04.2010 г., 15:21 ч.

Най-добрият приятел 

  Поезия » Любовна
716 0 2

Някога беше повече от най-добрия ми приятел -

ти беше слънцето, луната, пролетният дъжд.

Ти върна във деня ми светлината

и стана животът ми рай изведнъж.

Аз всеки ден се будех със усмивка

и срещах изгрева открита пред света.

Каляската ми веч не беше тиква -

момичето разцъфна във жена.

А рамото ти ставаше по-твърдо,

намирах там опора, топлина...

ала за обич вече беше късно -

във любовта аз бях останала сама.

Да, нещо с нас се беше променило,

децата не останаха деца.

Пораснахме бързо, малко насила

и в детството оставихме любовта.

Но ти остана до мене

силно стиснал мойта ръка,

готов да поемеш ударите студени

на нашата тежка, човешка съдба.

И днес си ми повече брат,

любовникът отдавна спи далече.

Всяка вечер ме пазиш от студения град

и приспиваш ме с нашата песен...

 

 

© Надежда Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??