24.02.2020 г., 12:29 ч.  

Най-малките неща ще ни убият 

  Поезия » Философска
417 8 28

Най-малките неща ще ни убият.

Неказан грях и тихото до смърт.

Мълчанията сто пътеки крият,

И ни една е правилният път.

Обяд самотен. Многото кафе,

Обида. Лоша дума. Лош човек,

Цигари, студ в нощни часове.

Страхът ни да погледнеме напред.

Най-малките неща ще ни убият.

Богатството. Стремежът ни за власт.

Ковем си сам- сами в затвор, килия

Стрелките гонят сетния си час.

На златото отровата да пием

Направихме опашка до небето,

Готови сме за него да убием.

Проклето е богатството. Проклето.

И доза завист. Вечната покорност,

Живот по навик. Навик за живот.

Мечти на заем. Чужда отговорност.

Платена слава, име и любов.

Най-малките неща ще ни убият.

Тъй както ни убиват всеки път.

Телата ни блестят. Душите гният.

Основи няма, а катерим връх. 

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??