28.08.2023 г., 6:58 ч.  

Най-сетне ме признаха за Поет 

  Поезия
244 2 5

НАЙ-СЕТНЕ МЕ ПРИЗНАХА ЗА ПОЕТ

 

... най-сетне ме признаха за Поет – една девойка снощи ми написа:

Машина си във всеки свой куплет, каква машина, просто си мотриса! –

и – уж, си старче мило и добро? – по-мъдро от канадските секвои,

щом седна във софийското метро, денят ми почва с римичките твои.

Донади джиесем, e-mail-адрес, блок № 103 – във "Младост" четири,

Валерий, ще те чакам още днес, петстотин са! – щастливи километри,

 

като пристигнеш – и ще си четем по цяла нощ прекрасните ти строфи,

защото вече ме боли корем! – от мъдрите Фейсбукски философи.

Добре, де – казах си, – ще дойда в пет, ще кацна на Централна Автогара.

Кого ще чака тя? – мъжа-Поет, или пък мъж за клетва пред олтара?

Будалка ли ме? Тъй и не разбрах. Но купих си билет – за "Biomet"-а.

Но ме е страх. Ужасно ме е страх, когато лъже този свят Поета.

 

7 август 2023 г.

гр. Варна, 21, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??