23.05.2024 г., 8:56 ч.

Най-светлият миг 

  Поезия » Любовна
136 2 2

НАЙ-СВЕТЛИЯТ МИГ

 

Запомних първата любов с вкуса на здрача в майска заран,

с бледнеещия благослов по илитона пред олтара,

и с тайнство, невъзпято в химн, с криле – напиращи да литнат,

с мига, когато става зрим страхът в импулса първобитен,

с дима, тръпчив – превзел града, по спирки, улици, площади,

с томителната топлота – която носеше наслада,

и с усета – след крачка-две, че иде нещо непознато,

смалена – сякаш съм дете, на прага на дъждовно лято.

Как, оглушала за света, в глъбта на твоята вселена,

потъвах в мир и доброта, създадени за теб и мене.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??