26.04.2020 г., 8:02 ч.

Най-тъжната обич 

  Поезия » Любовна, Философска
381 2 2

Ти си ми най-тъжната обич. Наистина.

Най-тъжна от всички, изобщо.

Нямах щастливи, даже измислените. 

Тебе, изплаквам те денонощно.

Напоследък се губя. (По мъжки)

Някъде в тебе. Разнопосочно.

Като някакъв уж случаен дъжд,

завалял нахално, че чак порочно. 

Най-тъжна си ми, защото

доживот всякога ми се вричаха. 

И любовта не е ходене през просото, 

а каквато аз тебе обичам... 

Тъжна. Трудна. Смълчана. 

Нелогична по начин, космически. 

Твърде чакана и желана, 

бурна, страстна. До неприличност. 

Ти си най-тъжната обич. Искам те! 

Аз не знам кой Дявол кълне ме. 

Със смъртта бил съм по - наблизо, 

но съдба си ми! И ще бъда с тебе... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??