1.06.2018 г., 19:32 ч.  

Най-важните неща 

  Поезия » За деца
483 4 11

Мама учи ме да сричам
и да смятам две плюс две,
а забравя как се тича, 
щом приятел те зове!

 

Мама дава ми уроци
дрехите си да редя,
а забравя как с подскоци
да се радва на дъжда!

 

Разпределя ми задачи,
но забравила как бе
най-прекрасно бос да крачиш
под лазурното небе.

 

Ето, свършва вече срока,
знам да пиша и чета,
но забравиха урока
за най-важните неща!

 

Мама знае за двамина,
все говори с важен глас,
но ще седне днес на чина,
а учител ще съм аз!

© Миглена Миткова Всички права запазени

Честит празник, приятели! Не забравяйте важните неща!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??