16.10.2014 г., 21:56 ч.

Накратко казано 

  Поезия » Гражданска
446 1 6

Очакваме промяна – ау! –

бюджета някой е изял.

Останахме си без ноу-хау –

накратко казано – провал!

 

Просвета нямаме, и здраве,

мнозина нямат даже дом.

Превърнаха ни в дойни крави –

накратко казано – погром!

 

Месии втора употреба

уж ни спасяват от раздор.

Не помнят ли кой ни погреба?

Накратко казано – позор!

 

Прикриват се роднини, близки –

кой пил е, кой е ял,

а нас замерят със огризки.

Накратко казано – скандал!

 

Неистово ламтят за власт и

ни махат с „чистички ръце“.

Замислям се – кои ли части

са сложили вместо лице?

© Валерия Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??