Смирение е думата за щастие,
когато дойде старостта.
Омекване, наместо бурни страсти.
Спокойствие и самота.
Смирение е думата за мъдрост.
На любознателност противовес.
Разбиране, приемане на хаоса.
Утихване с отдаване на чест.
И колкото внезапно да се сепваш
и да се дърпаш - пламнал от искра,
ти неизбежно пак ще си последен,
непроумял, че близо е смъртта.
© Павлина Гатева Всички права запазени