НА КЪДЕ ВЪРВИ СВЕТЪТ ?
Дните спокойни - дали ни отминаха,
и че краят наближава - дали е истина...?
Вяра и човечност векове ни крепяха.
Къде се разпиля сговорната дружина,
с която можем планина да повдигнем ?
Нахално, злобно, безумно се държим
и как скачаме като навита пружина,
че еди-кой си накриво ни поглеждал.
За гуша се хващаме роднина с роднина,
бащините имоти разпродаваме без жал
и зова на кръвта от алчност не чуваме.
Безпочвена увереност демонстрираме
и с думи жестоки бодем, като с кинжал,
нараняваме и дори чувствата убиваме.
На съвестта механизма, така ръждясал,
с разкаяние да смажем рядко успяваме.
Логичен е въпросът, от казаното до тука:
Дали светът какъвто е, ще се пропука,
заради всичко ценно, което заравяме ?
© Весела Найденова Всички права запазени
отговоря на финалния въпрос:"Дали свитът какъвто е ще се пропука,
заради всичко ценно, което заравяме?"
Откровение на Господ Исус Христос гл.22стих11, 12 13
"Който върши неправда, нека върши и занапред неправда: и който е нечист
, нека бъде и занапред нечист: и праведният нека върши и занапред правда и святият нека бъде и занапред свят.
Ето, ида скоро: и моята награда е с мен: и ще отплатя на всеки
според делата му.
Аз съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят."
Нека всеки чете и разсъждава!
Поздравявам те, Весела, за прекрасната тема!Бъди благословена!