21.05.2008 г., 22:53 ч.

налей ми малко вяра 

  Поезия » Гражданска
608 1 2
Налей ми малко вяра,
с питието, че утре няма да съм тук,
осакатена в небитието,
наливай на общото прието - напук!

Ще пия, ако трябва, до разсъмване,
с цел да си даря надежда,
а после, ако трябва, изритай ме,
но не ме изгонвай трезва!

Не поглеждай така осъдително,
а наливай точно по мярка,
само така ще съм истинска,
а да ме наричат пияница!

Наливай, не се смайвай, още ще поръчам,
искам да се напия до забрава,
защото трезва мислят ме за луда,
трезва за света не съм угодна!

Наливай! - не, не, не спирай,
ще тръгна, дори и със заваляща походка,
днес навън не е за мен,
и ще ме видят нова - поредната находка!

Наливай, че болно ми е
и искам да поплача,
защо днес няма кой
да се любува с мене на здрача!

Наливай, за да бъда обществено пригодна,
днес света върти го порока,
ще пия, друго решение няма,
пак ще ме мислят за луда, но аз ще фъфля...
научила позорно урока!

Наливай и не ме поглеждай тъжен,
сипи си и ти, ще почерпя,
не бъди така навъсен, че
права съм, знаеш - така е!


© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??