21.06.2010 г., 13:24 ч.

Напипай вилицата 

  Поезия » Друга
449 0 2

Ставам нов човек.

Гол съм.

Изтъркала се рима в новия век.

Дали пък не е сън.

 

Клишето след клише ли искаш?

Питай Пауло за новата доза помия.

Аз съм тук със вилица в ръка,

за да избода очите ти, без капка тъга.

 

С усмивка на уста

е докторът над мен.

И със чувство ново той ми каза:

"Ти пък ще умреш."

 

А дали това не е втори шанс

да хвана вилицата остра аз?

И със пълна сила в ушите ми Азис.

Бода око подир око със пълна газ.

 

Изтъркала се рима в новия ни век,

а за мене най-големия ковчек.

Защото аз ще легна в земята рохка,

със очите на всичките светли светила.

 

© Аспарух Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • доколкото грамотността ми позволява се изразявам
    благодаря за коментарите и наистина бушоните ми излязоха от строя

  • Права е Андромаха, но аз ще допълня, че на някой не само му е прегряла вилицата, но и бушоните са му излезли от строя...
Предложения
: ??:??