6.11.2010 г., 9:59 ч.

Написах отзив на един поет 

  Поезия » Хумористична
960 0 11
Написах отзив на един поет:

“Изваял си един красив букет!

Метафори и звучни рими има,
идеята е ясно уловима,
но, според мен,
в последния куплет,
на предпоследния му ред, накрая,
да има една мааалка запетая!”

Поетът бе направо изумен:

- Дошъл си да ме критикуваш? Мен!
И не усещаш, че изглеждаш смешен!
Разбирам - ако беше сам безгрешен!

Обаче, щом ще се заяждаш с мен,
и аз към теб ще бъда откровен:
като поет си жалък и нищожен,
а пък като характер – невъзможен!....

Кажи какво е цезура? Не знаеш!
Като не знаеш, трябва да си траеш...!

Така бездарието ми,
(и мене целия), описа,
че разумът ми просто се стъписа!

Заръкопляскаха му:

- Браво, браво!
Чудесно му го каза!
Имаш право!
За сламката в очите ще обижда,
а пък гредата в своето не вижда!

Сразен,
във ъгъла на сайта се покрих,
и вече думичка не промълвих.
Дори едва не се самоубих!

Заслужих си го!
Жалък съм и смешен -
да се обаждам, без да съм безгрешен!

Сега,
дори понякога да се преструвам,
за нищо никого не критикувам.

“Усмивчици! Привет! Гласувам с 5!”

И всичко е по мàсло и по мед!

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??