28.05.2021 г., 17:15 ч.

Напиши ми 

  Поезия
1349 14 14

 

Напиши ми писмо от което да блика
чрез мастилени знаци, обичта ти към мен.
Да ухае на пролет и горска иглика,
да превърне тъгата в безоблачен ден. 

 

Започни със "Здравей" и човече с усмивка.
Нарисувай ми в ъгъла, многоцветна дъга.
Напиши го от раз, без минута почивка,
да усетя безкрая, да почувствам дъха. 

 

Разкажи ми за утре и не питай за вчера.
Не използвай цитати, те клишират света.
Нека чувствата в мен като лист да треперят
и плика щом отворя и когато чета. 

 

Запълни празнотата на безтебие в мене.
Погали ме със думи като малко дете.
Разтопи като лед, нетопени проблеми,
да препуснат по вените, буйни коне. 

 

Запечатай писмото със мечтана целувка,
вместо моя адрес нарисувай сърце.

Нека щом го получа, да усетя милувки
и усмивка да грейне на мойто лице. 


 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??