29.04.2011 г., 8:55 ч.

Напразни очаквания 

  Поезия » Гражданска
508 0 2

 

НАПРАЗНИ  ОЧАКВАНИЯ

 

 

Напразно справедливост чака,

дорде се лута сляпо в мрака…

Надяна демократични одежди,

изтъкани с напразни надежди…

Излезе от тъмното в тунела,

но земята цялата е посивела…

Превърната е във бунище –

без пристан и спасително летище…

Гърмят мини, бомби, пистолети –

кръжат хеликоптери и вертолети…

Така и не намери път към рая –

затуй се скри отново в тъмна стая,

останал без кураж и смелост

превърна се във вкаменелост…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??