Този Дейвид (Рокфелер ли беше?)
сменял не жените, а сърцата си.
Искал много да достигне двеста,
но прехвърлил само сто. И нещо си.
Вижте, за милярдите не споря –
трупал ги от седмата годинка.
Може и на виц да ви се стори –
филантроп си бил.( Туй – без сурдинка.)
Благороден мъж! И състрадателен!
Ей такива, ако бяха всички,
дереджето наше, обезателно
щеше да е друго. С куп парички!
А сега и авоари нямаме,
пък и с гените сме фалшименто.
В мозъците май сме нещо слаби.
Сигурно, защото пием мента...
Днес се запознах с рода му лично.
Легнах си с издънката известна.
И не се страхувам от импийчмънт!
Обвинения ли – падат лесно,
щом от внука на милиардера
ще родя аз в близка перспектива
нов Рокфелер! Не, не е химера!
И държавнически съм щастлива!
Затова излизам с предложение:
Отговорни дами, правя списък.
Към националното спасение
ще ви водя! Не към моден писък.
И сега банкерчета си имаме –
неизвестни мишки зад бюрата си.
Да родим банкери нови, с име
и с милярди да дарят родата си!
© Мария Панайотова Всички права запазени