1.02.2004 г., 2:08 ч.

Напудрен оптимизъм 

  Поезия
1286 0 1
Напудрен оптимизъм.


Щом влезеш в maгaзин напудрен,

посреща те продавач разсърден.

Ах, какъв език, какво държание!

Какво "специално" възпитание !


       Направиш в кафене отбивка,

       в обедната чакана почивка.

       Ти срещаш келнерка мила,

       която сметката ти е поудвоила.


А ако трябва да отидеш до съвета,

да плащаш данък за апартамента,

ще бръкнеш ти дълбоко в портмонето,

та чак ще затреперят ти ръцете.


       Но пийнеш ли си вечер, в ресторанта

       и полицай стопира твойта "Панда".

       Тогава нека "дупе да ти е яко",

       ще си разкажеш, "майчиното мляко".


Така върви си той, живота лесен

и всичко ни е точно, като песен.

Не слагай на сърце, мечтай успехи

и с кеф носи ти, новите си дрехи.

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Давам оценка 5 само заради съдържанието. Почти навсякъде се губи ритъма, чете се трудно, тежко, изобщо... Но съдържанието направо ме разби само ако изпълнението беше по-добро, малко по-добро... еххх...
Предложения
: ??:??