Щом влезеш в maгaзин напудрен,
посреща те продавач разсърден.
Ах, какъв език, какво държание!
Какво "специално" възпитание !
Направиш в кафене отбивка,
в обедната чакана почивка.
Ти срещаш келнерка мила,
която сметката ти е поудвоила.
А ако трябва да отидеш до съвета,
да плащаш данък за апартамента,
ще бръкнеш ти дълбоко в портмонето,
та чак ще затреперят ти ръцете.
Но пийнеш ли си вечер, в ресторанта
и полицай стопира твойта "Панда".
Тогава нека "дупе да ти е яко",
ще си разкажеш, "майчиното мляко".
Така върви си той, живота лесен
и всичко ни е точно, като песен.
Не слагай на сърце, мечтай успехи
и с кеф носи ти, новите си дрехи.
© Пепа Деличева All rights reserved.