Напук
Повече приятели, повече смях,
а телефонът тихо мълчи.
Да те потърся не посмях -
нали това са мойте мечти.
Виждам следите ти,
да ги оставиш не те спрях.
А аз да ги следвам ли -
още чувам твоя смях.
И изгубват се в тъмното,
в тишината на нощния град.
Стъпки безименни на непознат -
търсят окото на нашия страх.
Чашата с вино недопита стои,
цигара самотна в пепелника дими.
И стяга се примката -
души и души...
Спрете, не бързайте - още съм тук
утре ме чака нов ден.
Оставете тревогите и напук
чаши налейте и пийте със мен.
© Камелия Миланова Всички права запазени